HTTP Status Code: GatewayTimeout

  • 1
  • Problem
  • Updated 1 year ago
  • Acknowledged
When trying to ringout I occasionally get {"HTTP Status Code: GatewayTimeout"} error on the ApiResponse.  It seems random but I'd like to know what I can do to prevent it.  I've tried cancelling the previous ringout but it doesn't seem to have any effect on the randomness of this error.
Photo of Don Klayman

Don Klayman

  • 342 Points 250 badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 1
Photo of Benjamin Dean

Benjamin Dean

  • 8,602 Points 5k badge 2x thumb
I received some intermittent 504 Gateway Time-out yesterday in the Sandbox API. Are you seeing this in Sandbox or in Production API please?

I've proactively contacted our engineering team about this issue.

In the meantime, the best thing you can do is to have any UI or service workers not begin execution until you receive a 200 response from the RingOut asynchronously. This is easy to achieve using one of our SDKs (if you are not already using one: https://developers.ringcentral.com/library/sdks.html).
Photo of Don Klayman

Don Klayman

  • 342 Points 250 badge 2x thumb
In the sandbox as I haven't put in for graduation yet for production.  I am actually getting this on the
ringout post: ApiResponse result = sdk.Platform.Post(request);

I also get it on cancel ringout: ApiResponse cancelResult = sdk.Platform.Delete(request);

I never see it on login or logout : var response = sdk.Platform.Login(PhoneNumber, Extension, Password, true);

sdk.Platform.Logout();

If it's an issue on your end that's fine I just need to know.  I'm just trying to find out if there's anything I'm doing wrong.
Photo of Benjamin Dean

Benjamin Dean

  • 8,602 Points 5k badge 2x thumb
Are you seeing this consistently, or intermittently please?

I've been experiencing this intermittently on initial requests to specific routes, but then if I re-issue the same request (once the 504 response has been received), the API is behaving as expected.
Photo of Don Klayman

Don Klayman

  • 342 Points 250 badge 2x thumb
Once out of every 3 requests.  Yes if I re-issue the same request it might go through.  Now I'm getting a "Forbidden" message and nothing works.
Photo of Don Klayman

Don Klayman

  • 342 Points 250 badge 2x thumb
I just tried again and it worked, so intermittent.
Photo of Don Klayman

Don Klayman

  • 342 Points 250 badge 2x thumb
My softphone won't login now so there's definitely issues with the sandbox.
Photo of Benjamin Dean

Benjamin Dean

  • 8,582 Points 5k badge 2x thumb
I am experiencing intermittent authentication issues with the softphone in Sandbox as well and have contacted our Engineering and PM teams to investigate. Apologies for issues, and I'll update this thread when I know more.